Ko na šoli zadiši po sveže pečenem kruhu …

18. november 2016 – dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
Tudi letos smo tretji novembrski petek obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Privoščili smo si lokalno in ekološko pridelano slovensko hrano.
Postregli smo si:

  • s sveže pečenim polnozrnatim pšenično-pirinim kruhom iz pekarne Metke Hribar iz Kuteževega,
  • z maslom mlekarne Krepko iz Logatca,
  • z gozdnim medom našega čebelarja, hišnika Ljuba Zatkovića,
  • z mlekom s kmetije Milana Tomažiča iz Dobropolj,
  • z jabolki sadjarja Matjaža Bubniča s Pregarij.

Z dnevom slovenske hrane želimo učence spodbujati, naj vsak dan zajtrkujejo, saj je zajtrk najpomembnejši obrok dneva – prazna vreča ne stoji pokonci.

zajtrk_1 zajtrk_2

Fotoutrinke si lahko ogledate v spletni galeriji.

Nevica Iskra, učiteljica razrednega pouka
Andreja Stegu, organizatorka šolske prehrane

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 

Deli



 
 
 
 
Dostopnost