Skoči na glavno vsebino

Pisateljici Astrid Lindgren v spomin

V ponedeljek, 14. novembra, smo v oddelku podaljšanega bivanja prvega razreda obeležili 109-letnico rojstva pokojne švedske pisateljice Astrid Lindgren.
Prvošolčki so barvali pobarvanko pisateljičine najbolj prepoznavne knjižne junakinje ˗ Pike Nogavičke. Ta je najljubša knjižna junakinja druge knjižne junakinje,  Pike Nai, o kateri zgodbe berejo oz. poslušajo celo šolsko leto.
Kdo je Pika Nai? Tako kot devetletna Pika Nogavička je tudi osemletna Pika Nai poštena, prijazna, dobrosrčna in iznajdljiva navihana deklica, ki obkrožena z živalmi preživlja počitnice pri ljubečem dedku na deželi ter v družbi zvestih prijateljev Eme in Iva. S svojo igro se od današnjih otrok razlikuje le v tem, da ne uporablja računalnika, tablice, televizije, mobilnega telefona in si zelo želi biti podobna Piki Nogavički. Z iskrivo domišljijo, iznajdljivostjo, ustvarjanjem novih in novih iger, ki se jih radi igramo tudi v prvem razredu podaljšanega bivanja, ji v družbi najljubših postanejo počitnice naenkrat prekratke.
Tokrat smo hoteli biti malce podobni Piki Nogavički tudi v prvem razredu podaljšanega bivanja. Iz gline smo poskušali oblikovati čevlje, kakršne nosi, a nam ni uspelo, smo pa naredili cokle, kakršne so nosili naši predniki in filmski junak Kekec. Obeske v obliki cokle bomo kot obutev nekoč predstavili v delu projekta o modi. Kdaj? Kje? 8. marca 2017 v razstavnem prostoru uprave Parka Škocjanskih jam.

Laura Novak, vzgojiteljica v oddelku podaljšanega bivanja 1. razreda

pika_3 pika_1 pika_4 pika_2 pika_5 pika_6

Related Images:

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost