Skoči na glavno vsebino

Srečanje z otroki iz Rusije

V sredo, 9. 11. 2016, smo učenci od 5. do 9. razreda naše šole obiskali OŠ Antona Žnideršiča z namenom, da bi spoznali otroke iz Rusije, ki so bili na obisku v Sloveniji.
Ob 11. uri smo se zbrali pred OŠ Dragotina Ketteja, odšli na OŠ Antona Žnideršiča in z navdušenjem pričakovali srečanje z ruskimi otroki. Na cilju smo se posedli v športni dvorani in skupaj z učenci ostalih bistriških osnovnih šol z aplavzom sprejeli ruske otroke.
Sledil je športno-kulturni program, v katerem so sodelovali otroci iz Rusije, učenci sosednje šole in mi. Najprej so otroci tekmovali v športnih igrah, ruski otroci so se učili celo plesnih korakov naše polke. Vsi pa smo uživali v zvokih legendarne Golice. V nadaljevanju prireditve so se učenke OŠ DK in OŠ AŽ predstavile s plesom. Zapela sta tudi mladinska zbora obeh šol; naš zbor se je predstavil s popevko Zemlja pleše. S svojimi plesnimi in pevskimi točkami so nas navdušili tudi Rusi. Na koncu prireditve smo vsi skupaj zapeli rusko pesem Katjuša, v slovenski in ruski verziji.
Gostom se zahvaljujemo za obisk in darila. Upamo, da se bomo še kdaj srečali.

                                                                   Špela Pangerc, Katja Frank, Maja Boštjančič, Tina Logar

rusi2

Related Images:

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost