Skoči na glavno vsebino

Naša šola za Bistrc za Slovenijo

V soboto, 16. septembra 2023 je mestni Park Nade Žagar oživel v enkratnem vzdušju raznovrstnih delavnic in pestrih dejavnosti. Rdeči križ Ilirska Bistrica, MKNŽ ter številni partnerji ob častnem pokroviteljstvu župana dr. Gregorja Kovačiča so sprožili, organizirali in izvedli veliko dobrodelno prireditev Bistrc za Slovenijo. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov so namenili občini Luče v Zgornji Savinjski dolini za lajšanje stisk ljudi, ki so jih prizadele avgustovske poplave.

Klicu solidarnosti in dobrodelnosti smo se odzvali tudi na naši šoli in se pridružili številnim društvom, organizacijam, zavodom, podjetnikom in posameznikom. Pripravili smo tri delavnice, in sicer delavnico slikanja in ustvarjanja, delavnico izdelovanja ogrlic in delavnico poslikav telesa oziroma tatujev.

Na prireditvi sta nastali dve čudoviti sliki kratkočasnici, katere osnovi je pripravila naša draga Laura Novak, pobarvali pa so ju mimoidoči obiskovalci prireditve. Sliki sta oddani na dražbo, katere izkupiček se bo v celoti prištel sredstvom zbranim na sobotni prireditvi, namenjenim po poplavni sanaciji v občini Luče. Dražba se zaključi v petek, 22. septembra 2023, ob 12. uri. Ponudbo lahko oddate kot objavo ali komentar v FB skupini Bistrc za slovenijo-dobrodelna dražba ali na naslov bistrczaslovenijo@gmail.com, če želite ostati anonimni.

Anja Frank

Related Images:

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost