Skoči na glavno vsebino

Obeležitev slovenskega kulturnega praznika

V sredo, 7. februarja 2024, je 3. šolsko uro potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Rdeča nit prireditve je bila posvečena pesniku, pisatelju, dramatiku in scenaristu Feriju Lainščku, ki je pred tremi leti prejel Prešernovo nagrado za svoj literarni opus.

Program kulturne prireditve se je pričel s Prešernovo Zdravljico, v nadaljevanju so se predstavili izbrani učenci od prvega do devetega razreda z recitacijami Lainščkovih pesmi, ki so bile razdeljene v tri cikle. Ogledali smo si tudi video posnetek o njegovem življenju in delu ter prisluhnili razmišljanju učencev, kaj je to kultura. Med recitacijami je otroški zbor 1. in 3. razredov zapel ljudsko pesem Marko skače, učenci starejšega otroškega ter mladinskega pevskega zbora pa so tenkočutno in ubrano zapeli uglasbeno pesem Ferija Lainščka z naslovom Ne bodi kot drugi.

Prireditev smo zaključili z mislijo, naj bo praznični 8. februar kulturno obarvan z ogledom katere od kulturnih ustanov, ki bodo ta dan za brezplačne oglede odprla svoja vrata, ali pa tako, da si vzamemo čas za dobro knjigo.

Novinarski krožek

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost