Skoči na glavno vsebino

Obiskali smo adventni Dunaj

V soboto, 14. decembra, smo se z učenci 8. razredov, ki se učijo nemščino, odpravili v Avstrijo na ogled adventnega Dunaja. Pot je bila kar dolga, a prijetna.

Najprej smo se ustavili pri palači Schönbrunn, ki je eden najpomembnejših avstrijskih kulturnih spomenikov in od leta 1860 tudi glavna in najbolj obiskana dunajska turistična znamenitost. Bila je letni sedež in rezidenčni grad cesarske družine in dvora. Ime Schönbrunn v nemščini pomeni lepi vrelec, vodnjak. Legenda pripoveduje, da je vladar, ko je prvič zagledal naravni izvir vode, ves prevzet vzkliknil: »Kako lep vodnjak!«
Nato smo se odpravili v mestno središče in si ogledali nekaj znamenitosti.
Očarali so nas več kot 150 stojnic na tradicionalnem božičnem sejmu pred mestno hišo in predbožični vrvež. Na stojnicah se prodajajo božična darila, okraski za božična drevesa, sladkarije in tople pijače. Okolica trga je okrašena s številnimi barvnimi lučkami in raznimi okraski.
Imeli smo tudi nekaj prostega časa za ogled središča Dunaja in za nakupe, tako da so lahko učenci preizkusili svoje znanje nemškega jezika in se tudi kaj novega naučili.
Dunaj je zagotovo ena najlepših svetovnih prestolnic, tudi nas ni razočaral. Čas je prehitro minil, da smo si želeli, da bi lahko tam ostali še kak dan.

Učiteljica Andreja Batista Zeljković

Related Images:

(Skupno 234 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost