Skoči na glavno vsebino

Obiskali smo Mozartovo mesto

V soboto, 10. decembra 2022, smo se z učenci naše šole, ki se učijo nemščino, odpravili na ekskurzijo v Salzburg.
Pričakalo nas je čarobno vzdušje praznično okrašenega mesta s številnimi stojnicami čudovitega božičnega sejma. Ob sprehodu skozi staro mestno jedro smo videli trdnjavo Festung Hohensalzburg, ki se dviguje nad mestnim jedrom, stolnico, v kateri je bil krščen W. A. Mozart, staro in novo rezidenco, samostanski objekt sv. Petra s starim pokopališčem in katakombami, slavno Getreidegasse z lepimi dvorišči, uličnimi prehodi in Mozartovo rojstno hišo.
Vstopili smo tudi v priljubljen muzej narave in tehnike – Haus der Natur, v katerem smo spoznali preko 30 oddelkov z vseh področij našega življenja, se dotaknili energije, akustike, eksperimentov, fizike in tehnike. Pokukali smo v svet akvarijev, plazilcev in v svet kristalov – še posebej vezan na območje Salzburga, ki je znano po rudnikih soli, zlata, arzena … Spoznali smo tudi delovanje človeškega telesa in njegovih organov.
Imeli smo tudi nekaj prostega časa za nakup spominkov, saj brez originalne ročno izdelane Mozartove kroglice pač ne gre, pa tudi brez lepih fotografij ne. Polni lepih vtisov smo se odpravili proti domu, kamor smo prispeli v večernih urah.

mentorica Andreja Batista Zeljković

Originalne, ročno izdelane, Mozartove kroglice

Related Images:

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost