Skoči na glavno vsebino

OBMOČNO TEKMOVANJE IZ GEOGRAFIJE

geo_3

V torek, 10. marca 2015, je na OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica potekalo območno tekmovanje iz geografije. Letošnja tema je bila Kmetijstvo in njegov pomen.
Na območno tekmovanje sva se uvrstila Manca Vodopivec in Jan Kastelic. Na šolskem nivoju pa je bronasto priznanje prejelo 6 učencev.
Od 13.45 do 14.00 smo se sodelujoči tekmovalci zbrali na modrem hodniku. Tekmovalcev je bilo 33, iz 14-ih osnovnih šol. Ob prihod nas je nagovorila ravnateljica Ester Juriševič, člani kmetijskega krožka pa so v spremljavi harmonike prikazali kako se prede na kolovrate.
Nato smo odšli na ogled terena, ki je trajal 30 minut. Po ogledu smo se razdelili v tri skupine in začeli reševati naloge terenskega dela. Sledil je še teoretični del tekmovanja.
Po končanem pisanju, smo dobili malico in darilce-semena za domači eko-vrt. Po malici smo odšli na kratek sprehod do slapa Sušca v starem delu mesta Ilirske Bistrice. Na poti nam je vodička povedala nekaj zanimivosti o našem kraju. Ob 17. smo se zbrali v telovadnici šole in dobili na vpogled svoje ovrednotene teste terenskega in teoretičnega dela tekmovanja ter izvedeli rezultate. Naša učenka Manca Vodopivec iz 9. a razreda je prejela srebrno priznanje.

                                                                                                                         Jan Kastelic, 7. a

Related Images:

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost