Skoči na glavno vsebino

Ogled muzikala Sen kresne noči v Cankarjevem domu

V torek, 16. januarja, si je 51 učencev, ki so aktivno vključeni v interesno dejavnost Angleška bralna značka, popestrilo popoldne z ogledom vrhunskega muzikala v angleškem jeziku. Dijaki II. gimnazije Maribor, pod okriljem katere deluje English Student Theatre, so v Cankarjevem domu pripravili pravi pevsko-plesni spektakel. Oder Linhartove dvorane je za dobri dve uri in pol prevzela fantazija Shakespearovega dela Sen kresne noči v sodobni preobleki.

   

Vtisi učencev:

V torek, 16. 1. 2018, smo se pridni bralci angleške bralne značke odpravili v Ljubljano, kjer smo si ogledali muzikal Sen kresne noči. Cel popoldan smo uživali ─ ko smo hodili po Ljubljani in ko smo se smejali na predstavi. Tam so nas zabavali nastopajoči. Po predstavi smo šli na avtobus, kjer smo »uživali«, saj smo se celo pot do doma učili fiziko.

Zelo lepo in všeč mi je bilo, skratka zelo »kul«. Večkrat bi šla na muzikal. (Sara B., 6. a)

Sam nastop in talent igralcev sta mi bila zelo všeč. (Hana O., 6. a)

Bilo je čudovito. Predstava mi je bila všeč, ker so igrali gimnazijci. (Žana L., 6. a)

Muzikal je bil zelo, zelo zanimiv. In ker so govorili angleško, sem se lahko preizkusila, ali jih bom kaj razumela. (Gaja G., 6. b)

Na muzikalu mi je bilo všeč.  Želel bi si, da bi trajal dlje. Če bo prihodnje leto priložnost za ogled muzikala, bi z veseljem  šel. (Matic B., 6. b)

Gledališka predstava mi je bila zelo všeč, saj so nastopali dijaki. Čeprav niso »profesionalni« igralci, so se odlično odrezali in dokazali, da so odlični pevci in plesalci. To je bila moja najboljša gledališka predstava do sedaj. Upam, da bomo še kdaj videli kaj podobnega. (Katja F., 9. a)

Na predstavi mi je bilo všeč, saj so dijaki (igralci) svoje delo opravili zelo dobro. Čeprav so le srednješolci, so odlično peli in igrali, in to v angleščini. Na koncu je bil njihov trud poplačan z velikim aplavzom, ki so si ga pošteno zaslužili. Želim si čim več takih gledaliških predstav. (Maja B., 9. a)

Related Images:

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost