Skoči na glavno vsebino

Osnovna šola Dragotina Ketteja je praznovala 60 let

V četrtek, 12. oktobra 2023, je na igrišču ob šoli potekala slavnostna prireditev ob obeležitvi  60. obletnice Osnovne šole Dragotina Ketteja. Učenci, njihovi mentorji in glasbeni gostje so pričarali nepozabno vzdušje, kot se pritiče takemu okroglemu jubileju.

Po uradnem začetku prireditvenega programa z odpeto slovensko himno in nagovoroma ravnateljice, gospe Aleksandre Vadnjal, in župana Občine Ilirska Bistrica, dr. Gregorja Kovačiča, se je začel kulturno-umetniški del programa.

Najprej so vsi učenci in zaposleni zapeli himno OŠ Dragotina Ketteja z naslovom Stara šula, ki sta jo napisali lanskoletni devetošolki Karin Batista in Leila Smolinsky, uglasbil pa jo je skladatelj Tilen Slakan. Nato so se zvrstile recitacije učencev, ki so nastopili v treh sklopih s pesmimi o šoli, učenci od 1. do 5. razreda so nagajivo veselo zapeli  pesem z naslovom Vesela otroška, učenci 3. razreda so ob spremljavi Avsenikove Golice zaigrali na za to priložnost izdelane inštrumente, otroški in mladinski pevski zbor pa je ubrano zapel pesem Tu sem rad doma. Letošnji sedmošolci, ki so v lanskem šolskem letu obiskovali neobvezni izbirni predmet šport, so izvedli cirkuško točko, vsi učenci od 6. do 9. razreda pa so sodelovali v plesni točki Nemški ples, kjer so pokazali svoje ritmične spretnosti. V zaključnem delu programa je zapel pevski zbor zaposlenih pesem Ko se smeješ, čisto na koncu pa so se jim na prireditvenem prostoru pridružili še osmošolci in devetošolci. Skupaj so zapeli priredbo pesmi Adija Smolarja Jaz ne grem v šolo.

Zbrana množica obiskovalcev je ob koncu vsake točke z navdušenjem in bučnim aplavzom pospremila nastopajoče učence in glasbene goste, ki so se odzvali  našemu povabilu za sodelovanje na prireditvi. Po zaključku slavnostne prireditve je sledila pogostitev za učence, goste in ostale obiskovalce.

S pripravami na obeležitev tega pomembnega jubileja smo začeli že v preteklem šolskem letu in v tem času je z veliko vloženega truda nastalo marsikaj, kar bo ostalo v trajnem spominu: posebna spletna stran ob 60. obletnici šole, dostopna na https://60let.splet.arnes.si, posebna izdaja Brinja, družabna igra, s pomočjo katere se boste v svojih spominih vrnili v osnovnošolska leta, logotip šole ob njenem okroglem jubileju in priložnostna darila za učence in goste.

Za organizacijo in izvedbo celotnega slavnostnega dogodka se prisrčno zahvaljujemo vsem, ki ste pri tem sodelovali: učencem, delavcem šole, glasbenim gostom in sponzorjem. Vsi skupaj smo združili moči, dobro voljo in pozitivno energijo ter ustvarili nepozabne spomine na obeležitev 60. obletnice šole.

Vabimo vas še k ogledu foto utrinkov s slavnostne prireditve.

Novinarski krožek

Related Images:

(Skupno 488 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost