Skoči na glavno vsebino

Planinci na prvem jesenskem pohodu

Planinci osnovnih šol ilirskobistriške občine smo aktivno zakorakali v novo šolsko leto. Prvi letošnji pohod je bil prav poseben, saj so se nam po nekajletnem premoru znova pridružili tudi planinci iz osnovne šole Podgrad. Tako so se v soboto, 23. septembra 2017, družili planinci vseh sedmih osnovnih šol. Naš prvi cilj v letošnjem šolskem letu je bil vrh 1242 metrov visokega Čavna.
Sobotno druženje smo začeli pred svojimi osnovnimi šolami. Napolnili smo dva avtobusa in se odpeljali do svoje izhodiščne točke, Predmeje pri Ajdovščini. Pot nam je v veseli družbi številnih planincev, v prekrasnih jesenskih barvah ter ob prijetnem vonju svežih gob, minila zelo hitro. V uri in pol smo se brez večjih težav povzpeli do koče Antona Bavčerja. Na vrhu nas je, žal, pozdravila megla, ki nas je prikrajšala za lep razgled na dolino. Po zasluženi malici smo nekaj časa izkoristili za različne igre in druženje. Pot v dolino je nato minila hitro in naš pohod je bil zaključen.
Veseli smo, da smo septembrsko soboto izkoristili za uživanje na svežem zraku. Upamo, da nam bo jesensko vreme še naprej naklonjeno in da se bomo spet družili v tako velikem številu.

Andreja Maljevac, mentorica in organizatorka izleta

Related Images:

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost