Skoči na glavno vsebino

PLANINCI NA VOLOVJI REBRI

V soboto, 11. februarja 2017, smo planinci skoraj vseh osnovnih šol naše občine imeli zimski planinski izlet. Med štiriurnim pohodom smo občudovali lepote Milanje in Volovje rebri.
Sobotno jutro se za naš pohod ni začelo prav obetavno, saj so nas zbudile dežne kaplje. Kljub temu smo se v velikem številu odpravili do svojega izhodišča. Pohod smo začeli pri kažipotu, znanem kot kaktus, ki stoji ob cesti proti Sviščakom. Pot nas je najprej vodila po makadamu, kmalu pa smo se usmerili na travnik, kjer smo videli prvega od bunkerjev, ki so tu še iz časa postavitve rapalske meje. Od tam smo nadaljevali proti vrhu Velike Milanje (1099 m). To je bila najvišja osvojena točka našega pohoda. Oblaki so nam sicer zastrli pogled na morje in Alpe, a nam je bilo v prijetni družbi vseeno lepo. Kasneje smo osvojili še dva vrhova: Bele ovce (1030 m) in Milanka (948 m). Po spustu z zadnjega vrha smo svoj pohod zaključili v Šembijah.
Prijetno utrujeni in veseli, da med potjo nismo potrebovali dežnikov, smo sklenili, da bomo prihajajočo pomlad izkoristili za naslednji pohod.

SLIKA_2 SLIKA_1

Related Images:

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost