Skoči na glavno vsebino

Pomladni pohod Mladih bist`rških planincev

V soboto, 14. aprila 2018, smo planinci osnovnih šol naše občine izkoristili sončen dan in se v jutranjih urah odpeljali na sosednjo Hrvaško.
V svežem in meglenem jutru smo se z avtobusom odpeljali do Poklona ob vznožju Učke, kjer se je začel naš pohod. Podali smo se na krožno pot, imenovano Land art staza, ki poteka skozi gozdove in pašnike Čičarije. Pot, ki jo je s svojimi zanimivimi idejami popestril umetnik Boris Pecigoš, obiskovalcem pripoveduje zgodbo o povezanosti človeka z naravo. Vsaka od dvajsetih umetniških inštalacij nas je navdušila po svoje, najbolj všeč pa so nam bili odtisi dlani na deblu drevesa, pisane poslikave kamnov, spirale na skalah, rdeče drevo in kamniti labirint.
Med hojo smo uživali v prelepih barvah pomladi in prijetnem vonju gozda, zato smo hitro prispeli do razgledne točke, imenovane Sapaćica. Marsikomu od nas se je prav ta točka najbolj vtisnila v spomin, saj se nam je zdelo, da smo prispeli na konec sveta: pod nami strme skale, daleč pred nami pa nekaj hišic in bleščeče modro morje.
Tudi v drugem delu poti nam ni zmanjkalo energije, saj pot ni bila naporna.
Polni novih vtisov in prijetno ogreti od prvih pomladnih sončnih žarkov smo se v popoldanskih urah vrnili domov.

Andreja Maljevac, mentorica

  

Related Images:

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost