Skoči na glavno vsebino

Pospravili smo kulise

Že na začetku šolskega leta se je učiteljica glasbene umetnosti Damjana Kinkela odločila, da bo z mladinskim pevskim zborom, v katerem so odlični pevci, izvedla glasbeno predstavo Čarovnija, avtoric Petre Brdnik Juhart in Maje Furman.
S svojo idejo je navdušila mladinski zbor, izbrala je solistke in ustanovili so ansambel Čarovnija, ki ga sestavljajo člani pevskega zbora. Ker se v predstavi prepletajo različne umetnosti, sta pri pripravi in izvedbi predstave pomagali še učiteljici Laura Novak in Sonja Štembergar.
Več kot štirideset učencev se je izredno trudilo, pridno hodilo na vaje, se med seboj družilo in spoprijateljilo. Postali so skupina, ki je delovala za isti cilj. Ta pa je bil, da bi s svojim nastopom ogreli gledalce in da bi tudi ti začutili sporočilo celotne zgodbe, ki je preprosto, brezčasno in zimzeleno. Ljubezen je tista, ki premaga vse ovire in nesporazume, in pri tem ne potrebuje prav nobene čarovnije.
Najprej se je zbor predstavil svojim sošolcem, ki so bili nad videnim tako navdušeni, da so nastopajočim stoje ploskali in aplavza kar ni hotelo biti konec.
Še isti dan, 26. aprila, so Čarovnice ponovile svoj nastop za starše in druge obiskovalce. Tudi ti so bili nad predstavo navdušeni. Ob tej priložnosti smo zbirali prostovoljne prispevke in šolski sklad se je obogatil za 170 E.
Ker so tudi na OŠ Antona Žnideršiča že celo šolsko leto prepevali pesmi iz Čarovnije, smo se odločili, da obe šoli združita svoje moči in pripravita dobrodelno prireditev.
Pot do skupnega nastopa je bila naporna, saj je bil oder v veliki dvorani Doma na Vidmu kar naenkrat premajhen za približno devetdeset nastopajočih pevcev, igralcev, plesalcev, glasbenikov … Na skupnih vajah, ki so trajale tudi po pet ur, smo povezovali ne samo domišljijske junake, ampak tudi resnične otroke obeh šol, ki so dihali za isti cilj. Ravno ta povezanost in zavedanje, da vsi delamo nekaj dobrega, se je obrestovala.
V nedeljo, 5. junija, smo ponovno stali na odru, peli, igrali, plesali in pri vsem tem neizmerno uživali. Vso to našo razigranost in toplino smo prenesli tudi na gledalce, ki so nas na koncu predstave nagradili z bučnim aplavzom. Vsi gledalci so z nakupom vstopnice prispevali 5 E za pomoč dolgotrajno bolnim učencem.
Začaranost se je še kar nadaljevala, saj sta združena zbora ponovno nastopila 7. junija za učence OŠ Antona Žnideršiča. Tudi po tem nastopu najbrž ni bilo nikogar, ki se ga ne bi vsaj malo dotaknila zgodba uporniške najstnice Anike, ki jo je igrala Mia Valenčič, dobrodušne čarovnice Ljube, v katero se je vživela Daša Đukič Maljevac, in človeške mame ter mame številnih čarovnic, ki ju je oživela Eva Mršnik.
Zbor OŠ Dragotina Ketteja je še enkrat nastopil 8. junija v Kulturnem domu Hrpelje za učence OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina. Tudi na tem nastopu so mladi pevci, igralci in glasbeniki navdušili polno dvorano.
Pot smo isti dan iz Hrpelj nadaljevali v Koper, in sicer v Planet TUŠ, kjer smo si za nagrado za naše delo ogledali film Alica izza ogledala v 3D- tehniki. Vse dogajanje okrog Čarovnije smo zaključili v šoli, ko smo se pogostili s picami. Te pa smo si prislužili z nastopom na prireditvi ob občinskem prazniku Občine Il. Bistrica.
Predstava ne bi zaživela, če nam ne bi pri nastajanju in izvedbi pomagali številni ljudje, ki se zavedajo, da se lahko s skupnimi močmi premika tudi gore. Vsem njim se iskreno zahvaljujemo. Najprej otrokom in njihovim staršem, ker brez njihove vztrajnosti, trme in zagnanosti ne bi uspeli. Zahvaljujemo se vsem za brezplačno oglaševanje, Srečku Kovačiču in njegovemu podjetju za brezplačno ozvočenje, podjetju Elekro Skok za osvetlitev in prevoz scene, gospodu Goranu Kinkeli, gospe Mirjani Tomažič, Mikiju Muševiču, ki je spremljal zbor na vseh pripravah in nastopih ter pomagal pri vsem, kar je bilo potrebno, Emi Klari Erakovič, ki je narisala čarovnico, upodobljeno na plakatih, vabilih in programskih listih, ter vsem drugim, ki so na kakršenkoli način pomagali.

                                                                            Damjana Kinkela, Laura Novak, Sonja Štembergar

carovnija_15 carovnija_07

Več fotografij najdete v fotogaleriji, odlomke te glasbeno-gledališke predstave pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Related Images:

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost