Skoči na glavno vsebino

Sanje nas vodijo

V sredo, 19. aprila 2023, je ob 18. uri v Domu na Vidmu potekala kulturna prireditev z naslovom Sanje nas vodijo, kjer so se predstavili učenci šolskih pevskih zborov in dramskega krožka, ki so v preteklem mesecu nastopali na Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov ter na občinskem Srečanju otroških gledaliških skupin.

Učenci otroških pevskih zborov so se predstavili s pesmimi Če bi se svet nazaj vrtel, Slika, Dve istrski, Ententenera, Ptice, Smejoča samba, Papjev in Čokolada. Dramski krožek je uprizoril priredbo pravljice Svetlane Makarovič z naslovom Sovica Oka. Mladinski pevski zbor pa je polepšal že tako čarobno vzdušje s pesmima, ki govorita o sanjah in pričakovanjih, ter s priljubljeno pesmijo Mamma mia. Učencem so pri pripravah na prireditev pomagale odlične mentorice, učiteljice Ana Rozman, Petra Sedmak Strle in Damjana Kinkela, korepetitor pa je bil gospod Marko Kanalec. Obiskovalce je nagovorila tudi naša ravnateljica, gospa Aleksandra Vadnjal, ki je ob koncu prireditve publiko povabila, naj se pridruži učencem pevskih zborov pri petju zimzelene pesmi Zemlja pleše.

Veseli smo, da so se obiskovalci v tako velikem številu odzvali vabilu na prireditev in s tem podprli učence pri njihovem kulturnem udejstvovanju.

                                                                                            literarno-novinarski krožek Kulturne drobtinice

Related Images:

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost