Skoči na glavno vsebino

Sejem srednjih šol

V okviru dejavnosti karierne orientacije je v četrtek, 9. novembra 2023, med 18. in 19. uro na naši šoli potekal sejem srednjih šol. S starši so ga obiskali devetošolci in tudi nekateri osmošolci iz vseh sedmih šol v občini Il. Bistrica pa tudi devetošolci iz OŠ Pivka in OŠ Košana.

Na sejmu so imeli priložnost spoznati pestro ponudbo izobraževalnih programov več šolskih centrov in srednjih šol, in sicer: Šolskega centra Postojna z Gimnazijo Ilirska Bistrica, Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna, Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana, Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana, Srednje šole tehniških strok Šiška, Škofijske klasične gimnazije Ljubljana, Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Šolskega centra Nova Gorica, Elektrotehniške in računalniške šole Nova Gorica, Strojne, prometne in lesarske šole Nova Gorica, Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran, Srednje tehniške šole Koper ter Srednje šole Izola.

Učenci in starši so se sprehodili med stojnicami in iz prve roke pridobili informacije o različnih srednješolskih programih ter se preizkusili v različnih delavnicah; delali so poskuse; si ogledovali delovanje CNC-stroja, 3D-tiskalnika, pripomočkov za mizarstvo in gozdarsko opremo; videli so prikaz nudenja zdravstvene oskrbe, priprave slaščic in koktejlov ter preizkusili še marsikaj zanimivega.

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost