Skoči na glavno vsebino

Šestošolci v šoli v naravi v Cerknem

Utrinki predzadnjega dne

Vsak dan znova se razveselimo sonca, ki nas pospremi na smučanje. Tudi tokrat nas ni izneverilo. Obžarjeni s sončnimi žarki smo vijugali po smučinah različnih zahtevnostnih stopenj, utrjevali in nadgrajevali svoje smučarsko znanje. Vsak izmed nas je lahko ponosen na dosežen napredek. S sošolci in prijatelji iz paralelke smo stkali globlje, bolj pristne, z nekaterimi tudi nove vezi, predvsem pa smo bili vsi skupaj del neponovljivega doživetja, ki ga bomo ohranili kot dragocen spominek iz osnovnošolskih let. Popoldne so nam učitelji pripravili zabavno druženje s podelitvijo priznanj, zvečer pa smo si privoščili oddih in namakanje v bazenu, ki so ga najbolj potrebovale naše utrujene noge. Dan smo zaključili s pripravo na odhod. Čakalo nas je pakiranje naših prepolnih potovalk in z nestrpnostjo že pričakujemo jutrišnjo zadnjo smuko, saj po njej sledi odhod proti domu in že težko pričakovano snidenje z domačimi.
Vsega lepega je enkrat konec in hvaležni smo za vse nove izkušnje, dogodivščine in pridobljeno smučarsko znanje iz nepozabne zimske šole v naravi.

        

Tretji dan

Sedaj postajamo že pravi smučarski asi. Strah je izginil in začeli smo uživati v skoraj spomladanski smuki. Vreme nam je še vedno naklonjeno, noge nas vse bolj ubogajo, ko vijugamo po smučini, in ekipni duh je na vrhuncu. Popoldne smo si popestrili z zabavnimi igrami, zvečer pa smo se prepustili ritmu glasbe. Skratka, naredimo si, da se imamo lepo.

   

 

Utrinki drugega dne

Smučišče je bilo tudi danes obsijano s soncem in snežne strmine so nas vabile, da jih spet preizkusimo. Vijugali smo po progah, se učili novih smučarskih tehnik in se prepuščali snežnim radostim. Po vrnitvi s smučišča smo šli najprej na ogled mestnega jedra Cerkna, nato pa smo se sproščali v bazenu, kjer so učitelji tudi preverili naše plavalno znanje, ki ga zahteva nacionalni program plavanja. Nestrpno že pričakujemo nov dan, da se bomo lahko spopadli z novimi smučarskimi izzivi.

     

Utrinki prvega dne

Na smučišču so nas ves dan božali topli, sončni žarki, medtem ko smo bolj ali manj spretno vijugali po cerkniški strmini. Ob prihodu v hotel smo se udobno namestili v sobah, ki smo jih ustvarjalno poimenovali. Dan smo zaključili s poučnimi in zabavnimi večernimi aktivnostmi, kjer smo osvežili znanje o smučarskih pravilih in se preizkusili v smučarskem kvizu. Jutri se že veselimo novih dogodivščin na smučarskih strminah.

     

Related Images:

(Skupno 470 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost