Skoči na glavno vsebino

VIII. kongres mladih raziskovalcev

V četrtek, 8. junija 2017, je na Informacijskem centru Parka Škocjanske jame potekal Osmi kongres mladih raziskovalcev Biosfernega območja Kras in porečja Reke.  Na njem so sodelovali učenci iz petih osnovnih šol Mreže šol Parka Škocjanske jame.
Corina Škrabolje in Karin Batista iz 3. razreda  sta raziskovali divji kostanj. Predstavili sta gojenje divjega kostanja v cvetličnem lončku v učilnici. Ugotovili sta, da se kostanj v prostoru  ni prav razvijal. Odločili sta se, da bosta za kostanj skušali bolje poskrbeti in se temeljito poučiti, v kakšnih pogojih divji kostanj najbolje uspeva in se razvija. Pri nastajanju naloge ju je spremljala in jima svetovala mentorica Nevica Iskra.
Šestošolci Jan Zorc, Maja Palcich, Eneja Štemberger, Lara in Sara Negro, Vid Škrlj, Miha Ivančič ter Tina Vujković so pod mentorstvom Tamare Urbančič raziskali in predstavili vprašanje odvržene hrane. Na podlagi meritev so izračunali, da v šolski jedilnici v enem šolskem letu zavržejo okoli 250 litrov hrane. Pri kuharici so izvedeli, da veliko otrok kosilo v celoti zavrže, pri računovodkinji pa, da mora odvoz ostankov hrane šola plačati. Vprašljiv je tudi odnos do hrane. Predlagali so ukrepe, da bi se to izboljšalo in bi denar, namenjen odvozu ostankov hrane, raje uporabili za plačilo ekskurzij.

 Nevica Iskra in Anica Brožič, mentorici

Related Images:

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost