Skoči na glavno vsebino

Zaključek akcije Mlad bistr´ški planinc

V soboto, 10. junija 2017, smo planinci bistriških osnovnih šol sončen dan izkoristili za zaključno srečanje. Za cilj smo tokrat izbrali 1019 metrov visoki vrh Svetega Lovrenca – Gore.
V prijetno svežem jutru smo se z avtobusom odpeljali do Studenega pri Postojni, kjer se je naš pohod začel. Pot se je že takoj na začetku strmo vzpenjala, a smo bili že po nekaj minutah hoje nagrajeni s prelepim razgledom na postojnske vasice in na okoliške vrhove. Tudi travnik, po katerem smo hodili večino časa, je bil odet v toliko različnih barv, da smo na utrujenost kar pozabili.
Naš pogled je bil ves čas uprt proti vrhu, saj je Sv. Lovrenc zelo travnat hrib in z orientacijo nismo imeli nobene težave. Najprej smo prispeli do cerkvice, po kateri hrib nosi ime. V lepo urejeni okolic cerkve smo si privoščili zasluženo malico. Po tem je bilo vse še lepše. Polni energije smo se podali proti pet minut oddaljenemu vrhu, imenovanemu Gora. Razgled na tej točki je bil nepozaben. Naši mladi planinci so ponosno dvignili zastavo Planinskega društva Snežnik, za spomin je vsak dobil značko, ki jo je podarilo društvo ob 110-letnici svojega delovanja.
Vrnili smo se k cerkvi, kjer smo še nekaj časa uživali v družabnih igrah in klepetu. Pot v dolino je nato minila hitro in naš zadnji pohod v tem šolskem letu je bil zaključen. Preden smo se zares poslovili, smo vse pridne planince obdarili z zasluženo nagrado.
S tem smo zaključili še eno uspešno akcijo Mlad bistr´ški planinc, ki jo bomo zagotovo nadaljevali že septembra.

Andreja Maljevac,
mentorica in organizatorka izleta

 

Related Images:

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost