Skoči na glavno vsebino

Bralna noč in izlet na Grad Prem

Tretješolci smo dva dneva dejavnosti, in sicer »mi beremo« in »bilo je nekoč«, izpeljali malo drugače. V torek, 30. maja, smo se ob 19. uri zbrali pred šolo. V spremstvu učiteljic smo v garderobah pustili svoje stvari, se preobuli, razdelili v tri skupine, imenovane lampijončki, kristalčki in knjigice, ter začeli z delom. Lampijončki so naredili lučke iz peki papirja, kristalčki so se v šolskem čutnem parku preizkusili v igrah zaupanja in meditaciji, knjigice pa so si v knjižnici izbrale knjige in jih brale. Skupinice so se kasneje tudi premešale tako, da je vsak učenec delal v vsaki skupini.

Po delu v skupinah smo si za večerjo privoščili pice. Sledila je priprava ležišč v šolski telovadnici in večerni sprehod z lučkami. Pred spanjem smo si vzeli še nekaj minut za branje knjig, ki smo si jih izbrali v knjižnici. Sledilo je spanje s sošolci v šolski telovadnici, kar je bilo za vse učence prav posebno doživetje!

Zjutraj nas je v šolski kuhinji pričakal zajtrk, sredin dopoldne pa smo preživeli na Gradu Prem, kjer smo si grad najprej ogledali, kasneje pa sodelovali v delavnicah na temo Dragotina Ketteja, ki jih je pripravila Jerica Strle.

Polnih novih znanj in izkušenj smo se vrnili v šolo.

Related Images:

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost