Skoči na glavno vsebino

Prijaznosti in strpnosti smo namenili prav posebno pozornost

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti, 16. novembra pa mednarodni dan strpnosti. Ker sta prijaznost in strpnost vrednoti, ki jima sledimo v vsakdanjem življenju in ker k temu vsakodnevno spodbujamo tudi učence naše šole, smo se odločili, da kar cel teden obarvamo z dejavnostmi za spodbujanje prijaznosti in strpnosti.

V ponedeljek so učenci 9. razredov med aktivnim odmorom na šolsko dvorišče s kredami napisali nekaj lepih, vzpodbudnih misli, po pouku pa so svoje zapise dodali še drugi učenci. Učenci 2. in 3. razreda so z namenom, da bi širili pozitivno energijo, priredili druženje in si zapeli pesem Ko se smeješ. V torek smo z napisi z lepimi mislimi popestrili še notranjost šole. Napisi se nahajajo na hodnikih in v skupnih prostorih; marsikaterega učenca/-ko in tudi učitelja/-ico so spodbudili, da se pri njih ustavi in razmisli o napisanem. Od srede dalje so učenci na za to pripravljene plakate zapisovali sporočila učiteljem, drugim učencem in drugim delavcem naše šole. Zapisali so ogromno iskrenih zapisov, prežetih z zadovoljstvom, optimizmom in hvaležnostjo. Na plakate so napisali tudi zaobljubo prijaznosti in strpnosti – torej kaj bodo oni počeli, da bodo prijazni in strpni. Prijazne in strpne besede so zapisali tudi v tujih jezikih. V četrtek smo za učence pripravili presenečenje prijaznosti – kamenčke prijaznosti s »prijaznimi zapisi«, ki so jih izdelali učenci na interesni dejavnosti »ustvarjalnice« ter v razširjenem programu. Učenci so kamenčke vzeli s seboj, da jih lahko vsak dan znova spomnijo, da v dan zakorakajo nasmejani, prepričani vase in v svoje zmožnosti. V petek pa smo po zvočniku predvajali glasbo s prijateljsko vsebino. Učenci so se na vseh treh hodnikih ob glasbi sprostili, podružili in zaplesali.

Tudi če bo naslednji teden brez obeleževanja mednarodnih dni prijaznosti in strpnosti, upamo, da bo s tema vrednotama v zavesti živelo čim več ljudi. Bodimo do drugih prijazni in strpni, ker s tem delamo svet lepši!

Vesna Boštjančič, Eva Žgur in Kaja Boštjančič

Related Images:

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost