Skoči na glavno vsebino

Tečaj smučanja v Cerknem

Učenci šestih razredov smo se v torek, 14. februarja, v sredo, 15. februarja, in v petek, 17. februarja 2023, odpravili na tridnevni tečaj smučanja v Cerkno. Na ta način smo nadomestili predvideno šolo v naravi, ki je sredi januarja odpadla zaradi pomanjkanja snega.

Vse tri dni smo se izpred šole odpravili ob 6.30, domov pa smo se vračali okrog 19. ure. Do smučišča smo se vozili približno dve uri in pol. Med vožnjo smo naredili kratek postanek na počivališču Lom, kjer smo pojedli malico, nato pa smo v veselem pričakovanju nadaljevali pot po vijugasti cesti do Cerknega. Na Počivalu smo se najprej preoblekli in preobuli v smučarsko opremo in se s šestsedežnico odpeljali do vrha smučišča. Tu smo se razdelili v štiri skupine glede na smučarsko znanje. Začetniki smo spoznavali osnove smučanja: za razgibavanje smo tekli v pancerjih, nato smo vadili najprej z eno, nato z obema smučkama, da smo dobili občutek za ravnotežje. Prve smučarske zavoje smo naredili na manjši strmini, kjer je bil trak. Tu smo se tudi naučili, kako se moramo pravilno zaustavljati. Po kosilu in ves naslednji dan smo smučali po Griču in se peljali z dvosedežnico. Zadnji dan smo uživali v zavojih do vlečnice. Učenci smučarji so vse tri dni nadgrajevali in izpopolnjevali svoje smučarsko znanje ter se spuščali po vseh odprtih progah. Najzabavnejša je bila vožnja proti domu, saj smo na avtobusu prepevali celo pot in pozabili na utrujenost zaradi smučanja.

Druženje s sošolci na tečaju smučanja je bilo nepozabno doživetje zaradi vseh zabavnih pripetljajev, ki jih bomo še dolgo nosili v spominu, predvsem pa zato, ker smo se naučili smučati in premagali začetniški strah pred belimi strminami in sedežnicami.

Literarno-novinarski krožek Kulturne drobtinice

Related Images:

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost