Skoči na glavno vsebino

Prvošolci, ki so postali delfini

Kako so prvošolci osnovne šole Dragotina Ketteja postali delfini? Čisto enostavno! V četrtek, 20. 4. 2023, so se morali zbuditi malenkost prej in pripraviti plavalni nahrbtnik. Pridni, kot prvošolci so, seveda niso pozabili na kopalke, brisače in prigrizke. Polni navdušenja so pričakali avtobus, ki jih je peljal v vodno mesto. Starejši ga poznamo pod imenom Atlantis. Po preoblačenju v najboljše plavalne kopalke, so si vsi želeli čim prej skočiti v bazen. A žal, to ne gre tako hitro. Sploh pa ne, če želiš na koncu plavalnega tečaja postati delfin. Zato je najprej potrebno, da vaditelji preverijo, katere akrobacije prvošolci že znajo. Tako jih namreč lažje razporedijo v skupine, v katerih urijo svoje tehnike plavanja. Kot bi mignil, se je dan končal. Utrujeni učenci pa so se že veselili naslednjega dne. 

Petkov dan je potekal podobno. Vse več učencev je znalo pihati pod vodo, potopiti glavo, se spremeniti v ladjo in drseti po vodi. Ne smemo pozabiti na žabico, ki je zadnja stopnička na poti do delfina. 

Dan D pa je bil v ponedeljek, 24. 4. 2023, ko so učenci imeli preizkus. Pokazati so morali, kaj vse so se naučili. Na podlagi tega so učenci pridobili nove nazive, in sicer bronast, srebrn in zlat delfin. To pa še ni bilo vse! Prejeli so tudi pravo potrdilo, da so postali delfini in za nagrado so se lahko spuščali po vodnem toboganu. 

Prvošolci, sedaj spremenjeni v delfine, so bili od vsega dogajanja utrujeni. Še dobro, da so sledile počitnice. 

E. L.

Related Images:

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost