Skoči na glavno vsebino

Zborovski BUM 2022

Pesem iz otroških in mladinskih ust je zopet zazvenela!

Običajne območne revije pevskih zborov je tokrat zamenjalo drugačno pevsko dogajanje. Otroški in mladinski zbori po celi Sloveniji so se združili na mini Zborovskih BUM-ih, kjer so odpeli približno enak program pesmi.

Tako so se tudi vsi trije zbori naše šole že od zime naprej pripravljali na ta velik dogodek. Izbor pesmi je bil zelo zanimiv in nekje tudi malo trši oreh, vendar so se vsi pevci od 1. do 9. razreda trudili na vajah, učili besedila, melodije, zahtevnih ritmov ter vedno težje pričakovali ta konec maja, ko bodo lahko po dveh letih končno nastopili v živo, pred pravim občinstvom, pred svojimi sošolci, prijatelji, učitelji, starši, starimi starši.

Na ilirskobistriški BUM se je pripravljalo 13 otroških in mladinskih zborov s šestimi zborovodkinjami z OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Antona Žnideršiča, OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Toneta Tomšiča Knežak in z OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad.

V četrtek, 26. maja, že zjutraj so začeli na našo šolo prihajati pevci iz vseh teh šol. Zbrali so se na šolskem igrišču, kjer je potekala generalka. Prvič so vsi skupaj zapeli pred učenci in učitelji. Led je bil prebit; še nekaj manjših popravkov in pripravljeni so bili za večerni nastop. Zvečer istega dne so se na istem igrišču zbrali poleg vseh teh pevcev še ostali poslušalci. Nastopajoči so bili prijetno vznemirjeni, dirigentke Damjana Kinkela, Elena Sedmak in Sara Česnik so dale še zadnje napotke in slovenska himna je napovedala začetek čudovitega glasbenega večera. Najprej so se s štirimi skladbami predstavili starejši učenci, mladinski zbori in otroški zbori. Na sredini nastopa so se jim priključili še mlajši zbori iz prve triade, kar je naneslo več kot 300 pevcev, ki so zapeli še Sončno, Nič ni bolj našega ter znani slovenski popevki Dan ljubezni in Zemlja pleše. Ubrani otroški in mladinski glasovi so segli globoko do srca in marsikomu polepšali dan. Upamo, da tudi vam.

Čestitke Cici pevskemu zborčku, otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru.

                                                                                                     Zborovodkinji Ana Rozman in Damjana Kinkela

Zborovski BUM si lahko ogledate na povezavi: https://youtu.be/pHKMAEn9NXI

Related Images:

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost