Skoči na glavno vsebino

Zlata kuhalnica 2018

Turistična zveza Slovenije je s skupaj  s partnerji  tudi v tem šolskem letu organizirala  TEKMOVANJE »ZLATA KUHALNICA«, ki je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 8. razreda.
Na tem tekmovanju morajo učenci samostojno pripraviti določeno jed, se predstaviti in pripraviti pogrinjek. Letos sta bili izbrani jedi rižota ter vaniljeva krema s sadjem, ki so ju učenci pripravili poljubno.
Učenci OŠ Dragotina Ketteja Nika Urbančič, Gaja Gombač in Matic Barbiš  so se pod mentorstvom Tamare Urbančič udeležili regijskega tekmovanja v Izoli dne 16.5.2018. Pripravili so rižoto z morskimi sadeži, ki so jo poimenovali Morska fantazija ter vaniljevo kremo z mariniranimi jagodami, borovnicami in malinami. Obe jedi so uspešno in ukusno pripravili ter zgledno servirali, zato so osvojili ZLATO PRIZNANJE.
Ideji za obe jedi je prispeval mojster kuhanja g. Simon Urbančič, pri katerem (gostilna pri Matetu) so učenci tudi spoznali načine priprave teh jedi, jih nekajkrat skuhali pod njegovim vodstvom ter dobili pomembne napotke. Nato so v šoli skupaj z mentorico  večkrat pridno vadili kuharske spretnosti in se pripravili na tekmovanje. Čestitke!
Tamara Urbančič, mentorica

Related Images:

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost